Minibiebs in de Mors

We maken vandaag een wandeling, loopt u mee? Het kost een uurtje. Het maakt niet uit waar u in de Mors woont. Of het nu in de Lage Mors is of in Koppelstein, er is altijd een geschikt startpunt te vinden voor een (rond)wandeling (of desnoods fietstocht) langs boekenhuisjes, waar je leuke en interessante boeken kunt achterlaten of meenemen. Wij beginnen in de meest zuidwestelijke buurt van de Mors, ofwel Koppelstein. Midden in het wijkje staat naast het bruggetje van het Martin Luther Kingpad het eerste boekenhuisje.

Vervolgens steken we door over het sportterrein, nemen de brug over de Cornelis Lelylaan en belanden in de Bockhorst. Hier staat, midden in de wijk, het tweede boekhuisje op het Luchtmansplein; het is beschreven in de Morsetekens van september 2014.

Nu een mooi stukje door Park Kweeklust om in de Lage Mors bij de Jacob Catslaan uit te komen. Daar is het boekenhuisje van Mary Alink, dat we al eerder beschreven in het nummer van juni 2016. In dezelfde aflevering van Morsetekens wordt het huisje van bakkerij Raaphorst aan de Tesselschadestraat beschreven. Dat gaat in een moeite door.

Minibieb Stuwstraat

Als we de Lage Morsweg links inlopen en de Damlaan ingaan kunnen we linksaf het huisje aan de Stuwstraat, alweer het vijfde, bekijken. Om de volgende te vinden moeten we het tunneltje onder de Cornelis Lelylaan door. Iets verder is het Granaatplein met in een portiek naast de fietsenzaak het Trisor-boekenhuisje.

Minibieb Granaatplein

We zijn inmiddels in de Hoge Mors. Verderop langs de Diamantlaan is achter de apotheek het boe-kenhuisje van Diabijnhof, eerder beschreven in december 2015. Links achterin hangt dit “kinderzwerfboekstation”.

We ronden de wandeling af via de Smaragdlaan naar de Robijnstraat en vinden op de hoek met de Carneoolstraat het op een na laatste boekenhuisje. Door de Kristalstraat rechts de Hoge Morsweg op komen we langs het kinderboekenhuisje.

We liepen twee boekenruilmogelijkheden voorbij: in het buurthuis en bij Speeltuin Morschkwartier aan de Lage Morsweg. Daar kan je alleen kijken als ze open zijn.

Op onderstaande kaart staan alle genoemde boekenhuisjes aangegeven. Als u er op klikt krijgt u dezelfde kaart in de digitale versie. Daar kan u klikken op de plek van de huisjes, waarna een foto tevoorschijn komt.

Wandeling op de kaart.

U hebt het vast wel gezien. Alle huisjes zitten boordevol boeken. U kunt er rustig een uitnemen om eens te lezen. En als u het een aardig boek vindt mag u het houden. Terugleggen in een van de boekhuisjes kan ook. Als u nog een paar boeken heeft die u graag kwijt wilt, doe die dan niet allemaal tegeiijk in een huisje. Dan kan je niet goed meer zoeken: je ziet de boeken niet goed meer ze staan stijf op elkaar. Doe het rustig aan, bij elke wandeling een boek weg en misschien wel een ander boek terug!