Prijs voor Bockhorst BeveiligingsApp

Bron: digitale Nieuwsbrief van de Bockhorst, auteur: Loes de Blok

Sinds eind januari jongstleden zijn wij als  Bockhorsters buurtpreventie gestart via de App Veilige Buurt. Deze mogelijkheid tot een nog veiliger buurt wilden we aangrijpen. Onze keuze hiervoor was snel gemaakt omdat het Nederlands ontwerp en beheer is, we elkaars mobiele nummers niet hoeven prijs te geven en het aanmelden simpel is.

Ferry Veijgen heeft zich opgeworpen als beheerder en samen met goed aanspreekbare Tim van www.veiligebuurt.nl zich verdiept in het gebruik ervan. Het bleek allemaal vrij eenvoudig. Met onze wijkpostcodes werden we automatisch aangemeld voor onze straat, buurt de Bockhorst en de wijk Lage Mors. Met mogelijkheid groepen te kunnen verlaten.

Er zijn mogelijkheden voor meerdere categorieën zoals Algemene chat en Calamiteiten. Net waar je belangstelling in ligt kun je die aan- of uitzetten. De aanmeldingen zijn boven verwachting. We zitten nu op 20% van onze bewoners. Tot nu toe gedragen de leden zich gedisciplineerd en hebben we gelukkig nog geen enkele melding ontvangen.

Van andere wijken is ons bekend dat een getinte bezoeker diverse keren werd gemeld als verdacht persoon. Kijk, het is nu niet de bedoeling om te gaan discrimineren. Wat ons betreft hebben we de FaceBookgroep voor oproepjes met mogelijkheid voor meer cohesie en gezelligheid. En de App voor calamiteiten met grotere pakkans van daders. Onze slapende vereniging hebben we omgedoopt naar Bewoners Beveiliging Bockhorst.

Als 100.000ste gebruiker zijn we ook nog eens in de prijzen gevallen! Onze prijs is twee borden om in de ingangen van onze wijk te plaatsen. Vrijdag 16 maart om 16 uur nemen wij onze prijs in ontvangst. Komt u ook?

NB: voor vragen kunt u onze beheerder Ferry bereiken via redactie@bbbockhorst.nl