Re-Style Lab in de Mors

Beste mensen,

Vanuit Re-Style Lab Leiden willen wij mensen enthousiasmeren en inspireren iets met duurzaamheid te doen. Met het duurzaam omgaan met spullen wel te verstaan … op een leuke en laagdrempelige manier. Wij hebben het grote en ambitieuse doel ervoor te zorgen dat over 5 jaar, in 2022, in ieder huishouden in Leiden een voorwerp staat die men zelf vanuit hun eigen creativiteit een nieuw leven heeft gegeven. Wij houden ons daarom bezig met upcyling, oftwel een bestaand voorwerp een nieuw leven te geven. Zo wordt een oude wollen deken een jas of tas  en een oud meubelkastje met een brander opeens een uniek object.

Wij willen dit ook graag in de Mors gaan doen en mogen daarvoor het pand de Ruwe Diamant gebruiken. Eind oktober gaat onze eerste workshops serie van start. Het heet dekengenot. Ik heb de flyer van deze workshop serie in de bjilage toegevoegd.

Daarnaast zijn wij elke donderdagmiddag in de Ruwe Diamant aanwezig. Mensen kunnen dan advies ontvangen over een voorwerp dat zij thuis hebben en graag een nieuw leven zouden willen geven, maar ook binnenlopen voor een creatieve middag waarbij het creatief hergebruiken van materialen centraal staat. Elke maand hebben wij een ander thema en wij werken met behulp van een strippenkaart van 5 of 10 strippen. 

Ik zou het leuk vinden meer buurtgenoten tegen te komen in de Ruwe Diamant, 

Nina Kortekaas