Overweldigende opbrengst voor leuker schoolplein Morskring

Leerlingen van basisschool De Morskring hebben de longen uit hun lijf gerend tijdens een sponsorloop in de wijk de Lage Mors. Samen liepen zij ruim 10.000 euro bij elkaar voor de aanleg van een nieuw schoolplein van bovenbouwlocatie Storm.

Alle 460 kinderen, van de jongste kleuter tot de oudste leerling uit groep 8, hadden zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Zij renden vervolgens zo veel mogelijk rondjes door de wijk. Aan de verhitte maar voldane gezichten was al te zien dat de leerlingen een groot bedrag bij elkaar hadden gerend. Zo riep een leerling uit groep 4, na afloop van zijn prestatie: “Opa moet nu wel heel veel geld aan mij moest betalen!”


Sponsorloop leerlingen Morskring            Groep 8 viert opbrengst van €10.524,87
(Foto’s Morskring)

Inmiddels zijn alle sponsorbedragen binnen en komt het totaalbedrag uit op ruim 10.000 euro! De organisatie is super trots en bedankt iedereen voor zijn betrokkenheid en enthousiasme. De overweldigend opbrengst zal worden gebruikt om de schoolpleinwensen van de kinderen te helpen realiseren: een sportveld, een chillplek om te kletsen en te lezen, een buitenlokaal om in de frisse lucht les te geven én een groene avonturenstrook: het Junglepad!

De Morskring organiseerde de sponsorloop omdat na de renovatie van het gebouw niet voldoende budget beschikbaar meer was voor een aantrekkelijk schoolplein. Een werkgroep van ouders, leerkrachten en leerlingen hebben samen een prachtig plan gemaakt. Om de realisatie te bekostigen zijn diverse fondsen benaderd en subsidies aangevraagd. Met de prachtige opbrengst hebben nu ook de leerlingen zelf een sportieve bijdrage kunnen leveren aan de bouw van een leuker schoolplein.

OBS De Morskring

De Morskring is een openbare basisschool in de Leidse Lage Mors met 2 locaties (Damlaan en Storm Buysingstraat). Binnen de uitdagende leeromgeving staan kennisoverdracht en brede ontwikkeling centraal. De school biedt vaardigheden die de hedendaagse maatschappij van kinderen vraagt. De kernwaarden van de school zijn: beweging, veiligheid, kindgericht, vertrouwen en kennis. Wij leren én dat doen we samen!