Dierenambulance en vogelasiel tijdelijk uit de Mors

In februari namen ze nog de nieuwe ambulance in gebruik (zie foto) maar nu kunnen ze geen onderkomen in Leiden vinden. De huidige locatie, de Robijn, moet vanaf 15 juli ontruimd zijn want dan begint de sloop. Voorlopig kunnen ze terecht op de Draadbaan in Leiderdorp, op bedrijventerrein De Baanderij.

Er zijn plannen voor nieuwbouw in de Leidse Mors, maar het wachten is op de vereiste vergunningen voordat met de bouw kan worden begonnen. Het is de bedoeling dat het een hypermodern en duurzaam gebouw wordt, waar alle faciliteiten aanwezig zijn om gewonde vogels en andere dieren onderdak te bieden. Het geld is er dankzij een erfenis van enkele tonnen.

Het vogelasiel en de dierenambulance zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Als je belangstelling hebt kun je je hier melden.