Renovatie flat Agaatlaan

De grote flat aan de Agaatlaan dateert van 1970. Woningcorporatie Portaal renoveert in samenwerking met Bébouw Midreth de flat duurzaam. Het is niet alleen de bedoeling dat alle woningen aan de binnenkant gerenoveerd worden (keukens, badkamers), maar ook de buitenzijde wordt geheel vernieuwd. Er komen zonnepanelen, zodat de flat in zijn geheel in eigen energie kan voorzien. “Nul op de meter” is het doel. Door de zonnepanelen zal de flat een ander uiterlijk krijgen. Maar ook de ingangen worden vernieuwd.

De renovatie is sinds kort in gang gezet. Per serie van woningen onder elkaar worden de appartmenten gerenoveerd, waarvoor de bewoners enige tijd elders worden gehuisvest. Het hele project zal zo’n twee jaar in beslag nemen.

Zie ook de webstek van de Bébouw Midreth.