UWV Leiden verhuist naar de Vondellaan

Nu de gemeente het Stadsbouwhuis aan de Langegracht heeft verruild voor het gebouw Level achter het station heeft ook het Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een nieuw onderkomen gevonden: zij gaan het voormalige kantoor van Heerema betrekken. Vanaf maandag kunnen mensen daar terecht.

En zo komt er voorlopig weer een einde aan de leegstand van het gebouw. Het is niet duidelijk of er nog ruimte overblijft, maar in ieder geval krijgt het gebouw weer “smoel”. Het is jammer genoeg nog steeds praktijk van grotere bedrijven om eerst een gigantisch nieuw gebouw in te richten om dat vervolgens doodleuk na een paar jaar te verruilen voor een nieuw. Het blijkt dan moeilijk nieuwe gebruikers te vinden. De recente bewegingen van de gemeente en het UWV zijn in ieder geval goede richting maar het is de vraag of het nu elke keer de belastingbetaler moet zijn die voor het hergebruik moet opdraaien.