Alle bezorgers geweldig bedankt!

Het was deze keer allemaal heel bijzonder. Het begon er mee, toen begin dit jaar bleek dat onze huisdrukker niet meer kon leveren tegen de tot dan toe geldende tarieven. En hij was al duurder omdat het drukken van het magazine in feite moest worden uitbesteed. Een rondgang langs een aantal geschikte firma’s leverde al snel een aantal geschikte alternatieven. Bij diegene met de meest interessante aanbieding werd een proefdruk besteld. Het was natuurlijk niet precies hetzelfde. Het magazine zag er wat anders uit en voelde ook nog  eens anders. Maar verder was het prima in orde. De keuze was toen snel gemaakt.

Toen de opmaak van het magazine was afgerond en de definitieve versie bij de laatste controle werd goedgekeurd was het tijd om de opdracht voor de nieuwe drukker te maken. Vergeleken bij vorige edities van het magazine waren we ruim op tijd. De bestelling werd geplaatst en een week later zou alles worden afgeleverd. Groot was de schrik toen bij de opening van de eerste doos meteen bleek dat er iets mis was: de binnen- en buitenkant van de omslag waren verwisseld. Contact met de nieuwe drukker verliep gelukkig voorspoedig en er zou een nieuwe versie komen. De oude mochten we vernietigen. Nu is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waar laat je zo’n grote stapel magazines? Gelukkig wist de beheerder van het buurthuis raad.

Inmiddels begonnen de meldingen van Corona-virus infecties in Nederland al door te komen. Na een paar dagen werd de nieuwe levering gedaan. Vol verwachting werd een doos opengemaakt. Weer fout! Hoe kon dat nu? De drukker wist het ook niet, maar vrijdag zou de nieuwe levering gedaan worden. Inmiddels waren de maatregelen om het verspreiden van het Corona virus te vertragen genomen. Het buurthuis was die vrijdagochtend gelukkig nog geopend, dus de levering kon aangenomen worden. Ditmaal was alles goed gedaan: driemaal is scheepsrecht. Maar de dozen konden niet in het buurthuis blijven, dat zou op slot gaan. In allerijl werden die naar de schuur van een van de redactieleden gebracht. Van daaruit zouden de bezorgers het magazine kunnen rondbrengen. Een beetje haast hadden we daar wel bij want het zou heel goed kunnen dat verdergaande maatregelen zouden worden genomen om de verspreiding van het virus te vertragen!

De oproep aan de bezorgers om snel te bezorgen werd goed opgevolgd en binnen een paar dagen was het gros gedaan. Geweldig! Een paar bezorgers hadden problemen maar ook daar was snel een oplossing voor gevonden. Afgelopen zondag werden de laatste exemplaren rondgebracht.

Er bleken nog flink wat exemplaren over te zijn en de suggestie kwam om die langs de Morsweg te bezorgen. Dan hebben die wat te lezen voor in de crisis. Ook daar waren weer vrijwilligers voor te vinden en de 365 exemplaren extra waren die zondag ook bezorgd. Een geweldige demonstratie van samenwerking van vrijwilligers in de wijk!

Ger Koper