Wijkwerker Irene den Hartoog neemt afscheid

Zij schreef ons:

Beste bewoner en partner van de Morswijk,

Om maar met de deur in huis te vallen: per 1 juni 2020 zal ik niet meer werkzaam zijn als wijkwerker in de Mors. De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier in de wijk gewerkt. Samen met u hebben wij mooie bijeenkomsten georganiseerd en initiatieven opgezet. Samen met u hebben er nieuwe ontmoetingen plaatsgevonden en is er meer verbinding tussen bewoners, organisaties en initiatieven in de wijk ontstaan.

Het afgelopen jaar heeft er een aanbesteding vanuit de gemeente Leiden plaatsgevonden voor het welzijnswerk. Per 1 juli 2020 gaan de nieuwe welzijnspartijen in Leiden van start. De drie onderdelen zijn: Basiskracht (BuZz Leiden), Opgroeien (SOL) en Samen Meedoen (Incluzio). Ik ga werken bij BuZz Leiden. Voor mij een nieuwe uitdaging waar ik bewoners ga ondersteunen stapjes te zetten op de participatieladder. Met zekere pijn in mijn hart neem ik afscheid van de Mors en mijn huidige functie. Maar ik blijf in Leiden werken en wie weet komen we elkaar via een andere weg weer tegen.

Wegens samenloop van omstandigheden loopt mijn contract per 1 juni af. De nieuwe buurtcoach van Incluzio start op 1 juli. Ik wil zorg dragen voor een warme overdracht. Zeker in deze tijd van het coronavirus is het fijn als de nieuwe buurtcoach een goede start maakt en kan voortbouwen op bestaande contacten en netwerken. Ik ga de nieuwe buurtcoach een rondleiding geven in de wijk en mijn opgebouwde contacten overdragen. Zo kan deze zich per e-mail aan jullie voorstellen en dan weet u gelijk wie de opvolger is en hoe u deze kan bereiken. Bij deze de vraag of ik uw e-mail dan wel telefoonnummer mag overdragen aan de nieuwe buurtcoach? Als u dat niet wilt, laat mij dat dan weten, dan verwijder ik u uit de contactlijst. Vindt u de overdracht een goed idee dan hoeft u niets te doen.

Helaas kunnen we geen fysiek afscheid nemen. Maar we zien elkaar vast nog op een ander moment. Leiden is niet zo groot. Nogmaals dank voor een prettige samenwerking!

Met vriendelijke groet,

Irene den Hartoog