Bouwproject Robijnstraat afgeblazen: Denksportcentrum krijgt even lucht.

Wethouder Yvonne van Delft maakte vandaag bekend dat de voorgenomen ontwikkeling van het Diamantplein nu helemaal onbereikbaar is geworden doordat het plan voor een appartementencomplex aan de Robijnstraat is komen te vervallen, aldus Loman Leefmans op de webstek van het Leidsch Dagblad vandaag. Jetze Heun van het Denksportcentrum reageert op het nieuws: “in de praktijk ben ik bang dat er niet veel gaat veranderen voor ons, misschien meer tijd. Er is vast een andere projectontwikkelaar in het pand ge├»nteresseerd”.

Voorlopig gaat nu alle aandacht naar de renovatie van het winkelcentrum en is de bal bij de gemeente voor de afstemming van de omgeving daarop. Een team van wijkbewoners staat al tijden in de startblokken om daarover mee te praten.

Ger Koper