Mors aan de Rijn? Dat ligt ze al!

Van de hand van Chris de Waard verscheen gisteren een artikel over het Werninkterrein. Nieuwe informatie stond er niet in behalve dat bewoners van de Mors zouden hebben aangegeven een “Mors aan de Rijn” wel te zien zitten als argument om een verkeerstunnel onder de spoorlijn te maken. Het is maar hoe je enquete-resultaten interpreteert. De belangstelling voor een fiets/wandelroute is er zeker maar dan als de mogelijkheid geschapen wordt om te recreĆ«ren. Een fiets/wandelroute, een haventje of zelfs een stadstrand zijn geopperd. Of nog beter, een directe verbinding naar station de Vink over een fietspad langs het spoor. Voor de tunnel zelf bestaan gemengde gevoelens: een wandel/fietspad is prima maar een autoverbinding wordt gezien als extra belastend voor de toch al drukke Doctor Lelylaan en aanliggende straten.

Maar een “Mors aan de Rijn” is al sinds de annexatie van de Mors van Oegstgeest realiteit, immers langs de hele zuidwest-kant loopt de Rijn met nota bene twee bruggen, bij het Haagsche Schouw en de Stevenshofbrug. Misschien moet Chris maar eens gaan wandelen in de Mors; we laten hem graag wat mooie stukken Rijn zien!

Ger Koper