Rust bij Fort Robijn

Na de heftige sloopwerkzaamheden waarbij in menig woonhuis zaken sneuvelden is de rust wat teruggekeerd in de Diamantbuurt. Om met de heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van het verzorgingshuis Robijnhof zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken is een waar fort gebouwd. En inderdaad, dat helpt flink tegen de herrie en er zijn duidelijk minder klachten. Natuurlijk, de eerste paar klappen – als het heiblok ver boven de containers uittorent – zijn oorverdovend maar dan zakt de paal een flink eind de grond in en de rest van de klappen wordt gesmoord door de geluidswering.

Het hielp wellicht ook dat de hoofduitvoerder na alle negatieve berichtgeving een charme-offensief was begonnen en bij alle buurtbewoners een reep chocola in de brievenbus liet doen. Dat sommigen warme chocomelk aantroffen mocht die pret niet drukken. Zelfs toen er werd doorgewerkt tot na de beloofde 6 uur ’s avonds waren er welliswaar klachten maar werden die de door snelle en effektieve benadering door de hoofduitvoerder keurig afgehandeld.

Maar niet alles is onder controle en blijven er kleine ondernemertjes die het beter weten. Zo moest er zaterdagochtend toch nog even een bulldozertje wat werk afmaken. Als dat nu midden op de dag zou gebeuren zou het best te verteren zijn, maar waarom zo vroeg terwijl alle mensen met de ramen open slapen vanwege de warmte?

Ger Koper