Einde van de rust aan de Amethistkade

Een mooie, rustige kade met eengezinswoningen. De enige verstoring, meestal als de wind verkeerd staat, komt van de naastgelegen spoorlijn. Als het aan wethouder Spijker ligt komt daar snel een einde aan. Ter gelegenheid van de bekendmaking dat Leiden ruim 10 miljoen extra krijgt om woningbouw te realiseren werd zij ge├»nterviewd voor het D’66-partijblaadje. Zij liet duidelijk horen dat, als het aan haar lag, er een tunnel onder het spoor door komt om het Werninkterrein, een van de te begunstigen bouwlokaties, te ontsluiten. Maar, liet zij er duidelijk op volgen, eerst moet de plannenmakerij nog door de gemeenteraad en zij voorzag dat eerst eind 2023 een begin gemaakt zou kunnen worden. Ook gaf zij aan dat er veel aandacht zou zijn voor participatie …. we zijn benieuwd.

Ger Koper