Informatiebijeenkomst was geen inspraakbijeenkomst

Voor de ambtenaren, die de informatie over het Vondelkwartier gisterenavond presenteerden, zal het rustgevend geweest zijn dat er – zoals voor de corona-pandemie bij openbare informatiebijeenkomsten – geen publiek door hun verhaal heen kon praten. Dat de deelnemers daar wel behoefte aan hadden bleek duidelijk uit de chat die vanaf het begin van de bijeenkomst meteen begon vol te lopen met berichten. Die chat-functie was bedoeld om vragen te stellen maar door de enorme hoeveelheid commentaar was het lastig voor gespreksleider Marco Versluis om aan de hand van het commentaar vragen aan de presentators te stellen.

De komende inspreekmogelijkheid bij de behandeling van de gebiedsvisie op 24 november is er wel voor om de standpunten van de aktiegroep en andere buurtbewoners kenbaar te maken. Vóór die tijd zal wel het verslag van de bijeenkomst gereed zijn zodat de raadsleden kennis kunnen nemen van het commentaar dat online werd aangeleverd.

Ger Koper