Groenontwikkeling blijft ver achter bij woningverdichting Hoge Mors

Met de gisteren ondertekende intentieverklaring tussen de gemeente Leiden en ontwikkelaar Nationale Vastgoed Groep voor de locatie Verbeekstraat, dat moet leiden bouwplan aan de Verbeekstraat 1-12, en het sluiten van een Woon-Werkakkoord met de provincie Zuid Holland voor het Werninkterrein, waar afspraken zijn gemaakt over onder andere het woningbouwprogramma en de manier van compensatie van het huidige bedrijventerrein, komt de uitbreiding van de woningbouw in de Hoge Mors verder op stoom.

Dat is op zich goed nieuws voor de mensen die nu op zoek zijn naar woonruimte of naar meer passende woonruimte. Maar de ontwikkeling van het in het ontwikkelperspectief beloofde wijksportpark blijft daarbij ver achter. Om de toekomstvisie even in de herinnering te roepen: “Het sportpark is met recht een wijksportpark geworden waar zowel mensen uit de wijk als uit de rest van de stad graag komen. De sportvelden worden efficiĆ«nt, intensief en multifunctioneel gebruikt. Rondom de velden is ruimte gecreĆ«erd voor de ongeorganiseerde sporter waardoor diverse en nieuwe sporten er makkelijker terrein winnen.”. Om dat voor elkaar te krijgen en met name de bereikbaarheid vanuit de Bockhorst te verbeteren moet er nog veel werk verzet worden. Maar daarover werd tot op heden nog niet gerept. Het wordt hoog tijd hier meer de aandacht op te richten.