Hoge Morsweg eert overleden buurtgenoot

Vandaag vond ik het wel weer eens tijd om de Mors8-wandeling te gaan lopen. Na een tijdje bevond ik mij op de Hoge Morsweg in de buurt van de spoorlijn toen het me opviel dat overal de vlaggen halfstok hingen. Nu was ik al een tijdje onderweg dus het kon makkelijk zijn dat ik een stukje nieuws gemist had. Maar mijn mobiel wist alleen maar te melden dat het kabinet gevallen was. Dat was toch niet zo schokkend dat er gevlagd moest worden? Ook het Leidsch Dagblad hielp me niet verder.

Even verderop kwam ik de postbode tegen maar die verbaasde zich ook. Uiteindelijk besloot ik eens aan te bellen bij een huis met vlag en licht in de voorkamer. Een vriendelijke jongedame opende de voordeur en wist me te melden dat Jopie op 82-jarige leeftijd was overleden. Ze waren een hecht buurtje – ze woonde er al 40 jaar – en aan dat soort dingen werd aandacht besteedt.

Na nog even verder praten ging ik verder op pad. De postbode wist inmiddels ook wat er gebeurd was en beiden vonden we het mooi dat zoiets toch niet zomaar voorbij ging aan de buurt.

Ger Koper