Minibieb wandeling

Een tijd geleden inventariseerden wij de minibiebs in de wijk. U weet wel, die boekenhuisjes waar je boeken kunt lenen of eigenlijk gewoon kunt uitnemen. Terugbrengen is niet echt nodig want er zijn genoeg mensen die hun boeken er graag in kwijt willen. Gelukkig passen er niet veel in, maar als je als minibieb-beheerder niet een beetje oplet zit het huisje zo vol dat je er bijna geen meer uit kunt halen.

Omdat het nu toch de tijd van de buurtwandelingen is maken we af en toe eens een rondje langs deze minibiebs. De wandeling staat keurig hier beschreven met nog een handige kaart er bij ook. Wel, alle minibiebs waren er nog en op deze route kwamen we er geen meer tegen. Als er nog een is die we op zouden moeten nemen in ons bestand, laat u ons dat dan horen.

Iets anders is de toestand waarin de minibiebs verkeren. Een paar zijn duidelijk al een tijd niet meer onderhouden. Naast boeken ligt er allerlei rommel in en bij één durf je eigenlijk je handen er niet eens in te steken. Anderen daarentegen, zoals die aan de Jacob Catslaan, zien er picobello uit.

Het is natuurlijk wel koud om even aan een minibieb te werken. Maar het is duidelijk dat van de goed onderhouden minibiebs veel gebruik wordt gemaakt. Sommigen wisselen bijzonder snel van inhoud.