Schoolzone bij ELS-gebouw

Juni vorig jaar schreven wij over een bericht in het Leidsch Dagblad dat kinderen van de ELS graag een zebra wilden over het stukje van de P.C. Hooftlaan dat zij gebruiken om naar de gymzaal te lopen. Daarover verbaasden wij ons want zo’n drukte is het daar meestal niet. Daarom hebben wij ter plekke eens een paar keer polshoogte genomen. Ons bleek dat, als er al problemen zijn, die grotendeels veroorzaakt worden door ouders die hun kinderen wegbrengen en ophalen. Er waren zelfs ouders die na hun kind afgeleverd te hebben tegen het eenrichtingsverkeer in terugreden.

Kennelijk is de druk van school en ouders groot genoeg geweest om wat voor elkaar te krijgen. Daarom meldde het Leidsch Dagblad vandaag dat de P.C. Hooftlaan zal worden ingericht als schoolzone. Dat betekent, afgezien van wat kosmetische veranderingen, dat het aantal parkeerplekken bij de school zal worden teruggebracht en dat er twee kiss-and-ride plekken voor in de plaats komen. Of het schoolpersoneel en de wegbrengouders daar blij mee zijn valt nog te bezien.