Bockhorst morgen in aktie tegen verwachte parkeeroverlast

“Spandoeken tegen parkeeroverlast!!!” kopt het Facebook bericht voor de bewoners van Bockhorst. Ze vragen hun buurtgenoeten om vóór donderdag 4 februari 11 uur spandoeken aan het huis te bevestigen. Er zal een ronde worden gemaakt met radio West/Sleutelstad.

Het wijkje zit ook echt klem tussen de Cornelis Lelylaan en de Plesmanlaan. In het onderhavige geval gaat het om de voorziene verbouwing van de gebouwen aan de Plesmanlaan, lokatie Verbeekstraat (I op de bovenstaande kaart), tot appartementen. Zoals bij alle bouwplannen zal de nieuwe bewoners geen parkeervergunning worden gegund omdat in het gebouw parkeerruimte genoeg zou moeten zijn. De praktijk leert dat dat tot drukte in de omgeving leidt, al was het alleen maar door de bezoekers van de mensen in de nieuwbouw.

Volgende week dinsdag behandelt de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling het voornemen van de gemeente inhoudelijk en het is duidelijk dat de bewoners voor die tijd nog een keer luid hun stem willen laten horen.

Ger Koper