Verbouwing Diamantplein: het begin

Zoals u wellicht gemerkt heeft zijn de eerste werkzaamheden voor het renoveren van het winkelcentrum Diamantplein begonnen.

Bouwbedrijf Van der Spek, gevestigd te Pijnacker, is als onderdeel van de AKOR-Groep gevraagd de uitvoering van het project op zich te nemen. Als bouwbedrijf hebben zij al ruim 40 jaar ervaring in projecten als deze.

Zij zullen proberen u zo goed mogelijk te informeren over de te verwachte bouwwerkzaamheden. Vanaf 22 februari a.s. wordt er gestart met het inrichten van de bouwplaats. Dit houdt in dat delen van het winkelcentrum niet meer volgens de normale toegangswegen bereikbaar zullen zijn. Het winkelcentrum blijft wel gewoon bereikbaar via de entree aan het Diamantplein.

Fietsen weg!

Op 22 februari a.s. zullen ze ook starten met het afsluiten van het trottoir langs de Opaalstraat en op 1 maart aan de Diamantlaan. Momenteel staan er langs deze gevels veel fietsen en scooters. Wanneer uw fiets of scooter hierbij staat, wordt u gevraagd deze uiterlijk zondag 21 februari te verplaatsen naar de fietsenrekken aan het Diamantplein. De fietsen die er na deze datum nog staan zullen worden verwijderd.

Uitvoeringsplan

De aansluitende werkzaamheden voor de periode van 22 februari t/m 6 maart zijn als volgt:

  • 15 – 21 feb.                        : Plaatsen stofschotten en verhuizen van diverse winkels in het winkelcentrum.
  • 22 feb. – 15 maart          : Sloopwerkzaamheden aan de Opaalstraat en Diamantlaan.
  • 1 – 7 maart                         : Graafwerkzaamheden aan de binnenzijde van het winkelcentrum.  

Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 7 en 19 uur. Indien nodig ook op zaterdag van 7.30 tot 15 uur.