Veel natuur en winkeltjes tussen laag- en hoogbouw

Afgelopen woensdagavond was de eerste presentatie van “Vondel en Zwaan” in de Vondelwijk door projectontwikkelaar FSD . De opkomst bij deze video-presentatie was groot, aanvankelijk zo’n 80 mensen oplopend tot rond de 90 aan het eind. Ongeveer 70% was buurtbewoner en zo’n 20% geïnteresseerden in een koop- of huurwoning. Daarnaast was 10% ondernemer uit de buurt. De techniek verliep vlekkeloos en de presentatie was in handen van de ervaren Stefan Wijers.

Tijdens de presentatie liet men niet na te laten horen dat men zoveel mogelijk aan de wensen van de buurt tegemoet probeerde te komen. Zo heeft men de hoogbouw zoveel mogelijk van de wijk af gekeerd met laagbouw aan de voorkant. Ook zou er maar een parkeergarage komen met een ingang langs de Vondellaan. Over de ruimte er tussenin kon men tijdens de bijeenkomst stemmen. Een grote belangstelling bestond er voor een natuurtuin. Verder zou men graag veel kleine neringdoenden zoals een bakker, kapper en een gezondheidscentrum. Aan het feit dat er vlak in de buurt al veel aanwezig kleine ondernemers gevestigd zijn werd voorbijgegaan; hier ligt wellicht een taak voor de gemeente om dat te reguleren?

Een bijzondere vraag die de deelnemers werd gesteld was of men geïnteresseerd was om onderdeel te worden van de Vondel en Zwaan “community”. De stemmen waren verdeeld, 50% voor en 50% tegen. Bij de vóót-stemmers zitten dus flink wat buurtbewoners en dat is een goede ontwikkeling. Ook vertegenwoordigers van de aktiegroep SOS Mors lieten zich niet negatief uit over de presentatie.

In mei zal er een volgende bijeenkomst worden gehouden. Op de website van de aktiegroep SOS Mors kunt u de gestelde vragen zien. Ook is er een korte vragenlijst die kan worden ingevuld door mensen die deel hebben genomen. Op de website van de projectontwikkelaar FSD kunt u de plannen verder bekijken.

Ger Koper