Zoek de verschillen … nieuwe bushokjes!

De bushokjes in de Mors, net als in de rest van Leiden, worden allemaal vervangen. Ze lijken veel op elkaar dus we hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid dat aan de Vondellaan tegenover elkaar een oude en een nieuwe stonden. Zo konden we de verschillen goed zien: het dakje van de nieuwe hokjes heeft zonnepanelen en is transparant! In de binnenstad worden er ook hart-animatie-apparaten (AED’s) in gehangen maar dat is kennelijk in onze wijk niet nodig?

Nu werden de hokjes al een tijd niet meer onderhouden en stonden sommige met gebroken ramen. Nu is duidelijk waarom: ze worden allemaal vervangen door duurzamere uitvoeringen. Deze kunnen in hun eigen energie voorzien. Of ze meer “hufterproof” zijn dan de oude zal moeten blijken. Het vervangen van een dakpaneel zou wel eens een kostbare klus kunnen zijn.