Wat doet die woonboot daar?

Op het terrein van de Oude Rijnlokatie, bij de Haagsche Schouwbrug, ligt al een tijdje een woonboot op de oever. Op de website van de gemeente vinden we meer informatie: “Het terrein is gebruikt voor het vervoeren van de woonboot richting de Rijn. Tijdens dit vervoer bleek dat de woonboot lek is en gerepareerd moet worden. Dit is de reden dat de woonboot nog op het terrein ligt.”.

Op de website staat ook dat de bouw zal starten in het eerste kwartaal van 2021. Het tweede kwartaal is al aangevangen, maar er is nog niets aan aktiviteit te bespeuren. Op de website van de projectontwikkelaar over de Veerplaats, zoals het project genoemd wordt, zien we wat er aan de hand is: er is nog 15% niet verkocht. Daar staat als verwachte startdatum voor de bouw april 2021. Dan moet er wel snel doorgepakt worden!

Naschrift: Loman Leefmans van het Leids Dagblad is wat verder gaan graven: de woonboot ligt in de weg. U kunt dit artikel lezen in het nummer van 13 april 2021.