Actiecomité SOS Mors voert Slag om de Plesmanlaan

Sinds medio 2020 ageert actiecomité SOS Mors tegen wat zij de “overval van de Morsvisie en het plan Vondelkwartier” noemt. Een deel van de strijd betreft de herziening van de kruising van de Vondellaan en de Plesmanlaan die zou worden samengevoegd met die naar de Darwinweg. Dit is onderdeel van het grotere plan Leidse Ring Noord. Zij voeren onder andere aan dat de problemen die men probeert op te lossen te maken hebben met de doorstroming van Darwinweg en Sandifortdreef en dat die veroorzaakt worden door voet- en fietsverkeer tussen het stationgebied en de diverse onderwijsgebouwen in het BioScience Park. Het merendeel van dat verkeer komt niet in de buurt van de Plesmanlaan.

Briefwisseling

Tussen het actiecomité en het gemeentebestuur is uitgebreide briefwisseling. De laatste brief is al op 3 maart gestuurd en daarop heeft men nog steeds geen antwoord gekregen. Het gemeentebestuur heeft het uitvoeringsbesluit bij de gemeenteraad ingediend ter goedkeuring. Die zal dit begin juni behandelen aldus het persbericht van de gemeente. Het is dus nu aan de gemeenteraad om te laten zien dat de kritiek van de actiecomité serieus genomen moet worden.

Ger Koper

Hier kunt u het volledige bericht van het actiecomité lezen.