Demonstratie in Lage Mors

Gisterenmiddag was er een demonstratie op de hoek van de Vondellaan en de Gerard Brandt straat tegen de plannen van de gemeente. Op de foto de maquette gemaakt door mensen van SOS Mors. Je ziet de geplande verhoogde kruising Plesmanlaan – Vondellaan. Daarnaast de geplande hoogbouw van de Motorhuislocatie die slecht past bij de laagbouw van de Lage Mors. 

Links langs de Vondellaan het fietspad, twee richtingen. Dat is op zich goed, maar langs de Darwinweg komt het fietspad aan de andere kant. Als je naar het station wilt, zou dat nog een keer oversteken betekenen. Tenzij het Piet Paaltjenspad weer opengesteld wordt. Maar dat is nog niet zeker. 

Kortom, SOS Mors ziet genoeg redenen om tegen deze gemeenteplannen te protesteren. 

Hilde van Dijk

Nawoord: vanavond om 8 uur behandelt de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid het plan.