Vaccinatiegraad in de Mors

Frank Steenkamp schreef voor Sleutelstad Nieuws een stukje over de vaccinatiegraad in Leiden en omgeving. Daar werd ook informatie gegeven over de aparte wijken. Maar niet over de Mors.

De GGD van Hollands Midden hielp ons verder en stuurde bijgaande grafiek met de gevraagde informatie. Dit zijn alleen de cijfers van de GGD. De vaccinaties door huisartsen, ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen zitten hier dus niet in. Het echte cijfer ligt dus hoger. De GGD heeft die cijfers niet. 

Deze cijfers zijn eenmalig op verzoek uitgezocht voor de burgemeesters. In de toekomst zijn vermoedelijk dus geen nieuwe cijfers beschikbaar, mogelijk pas over enkele weken als de ggd weer een meting doet. 

Uit de grafiek halen we een vaccinatiegraad van 75% voor de Mors, postcodegebied 2332. Dus niet de hoogste maar zeker ook niet de laagste vaccinatiegraad voor Leiden.

Ger Koper