Op- en afrit A44 bij Ommedijkseweg dicht: drukker in de Mors?

In de derde week van september gaan de op- en afrit naar de A44 bij de Ommedijkseweg voorgoed dicht. Voor wijkbewoners die in de regio den Haag werken zijn die een goed alternatief. De op- en afrit bij de Plesmanlaan is door stoplichten en grotere drukte veel lastiger. En naar de A4 over de Dr. Lelylaan is al sowieso geen optie.

Sluiproutes

Er is natuurlijk de mogelijkheid om de Ommedijkseweg uit te rijden naar Wassenaar. In de spits staan daar meestal lange rijen te wachten om de N44 op te rijden. Aan de andere kant van de A44 was vanaf de Stevenshof ook een sluiproute die bij Wassenaar uitkwam. Voor fietsers is die in ieder geval toegankelijk maar of het voor autoverkeer een doorgaande route blijft is onzeker. Een echt alternatief zijn die sluiproutes alleen buiten de spits.

Drukker?

Een tijdelijke afsluiting van de op- en afrit was al eens eerder, in mei van dit jaar. Maar toen was het van korte duur en bovendien rustiger door corona. De gevolgen waren toen minimaal. Maar het is te verwachten dat het in september weer druk als vanouds is. Dan zal al het verkeer van en naar de Stevenshof dat gericht is op den Haag over de Haagse Schouwweg moeten. Dat betekent in ieder geval meer verkeer op de twee rotondes en dat is geen goed nieuws voor zowel autoverkeer als fietsers.

Maatregelen

Het is zaak om de verkeerssituatie langs de Haagse Schouwweg goed in de gaten te houden zodat de gemeente tijdig gewaarschuwd kan worden als het uit de hand dreigt te lopen. Wachten op ongelukken is geen optie!

Ger Koper