Ingebruikname vernieuwde Robijnhof

Vastgoedbelegger Altera is gestart met de herontwikkeling van De Robijnhof te Leiden. Het voormalige zorgcentrum voor ouderen in de Mors is door ontwikkelaar en aannemer De Nijs geheel gesloopt. In plaats daarvan komt, in meerdere fases, nieuwbouw.

Het totale project betreft 119 levensloopbestendige huurwoningen, waarvan 24 sociale huurwoningen. Er komen 79 ondergrondse parkeerplaatsen en drie algemene bergingen voor scootmobiels en fietsen. Tevens komt er een intramuraal zorgcomplex met 40 psychogeriatrische eenheden. De bouw van dit complex is conform de eisen van Libertas Leiden die het complex langjarig zal gaan huren.

De eerste woningen in blok 1 zijn inmiddels opgeleverd aan Altera. De laatste bewoners van het wooncentrum hun intrek hebben genomen in deze nieuwbouw. Blok 1 kenmerkt zich door levenssloopbestendige woningen. Ze zijn bedoeld voor senioren van 65 jaar of ouder met een (lichte) extramurale zorgvraag.

Meer weten over huren in Robijnhof? Bekijk dan de site HureninRobijnhof.nl

Het wooncentrum is inmiddels door de bewoners verlaten en de sanering is gestart. Daana, in week 5 van 2022, volgt de sloop. Aansluitend start de bouw van het psychogeriatrisch (PG) centrum waarvan de oplevering in mei 2023 wordt verwacht.


Joane Hasken, Marketing en Communicatie Libertas