Kerstgroet Leiden European City of Science 2022

Net nu Leiden European City of Science 2022 op 1 januari écht zou beginnen, is Nederland opnieuw in lockdown vanwege het coronavirus. De afgelopen week hebben we alles op alles gezet om het programma aan te passen aan de huidige situatie. We kunnen nog niet volop genieten van de resultaten van alle voorbereidingen maar we kijken graag naar wat er wél mogelijk is.

  • Onze officiële opening staat nog steeds gepland op 22 januari. Omdat deze naar verwachting niet meer live kan plaatsvinden, schakelen we over naar plan B. We hebben een mooi en spannend plan ontwikkeld waarin uiteraard een hoofdrol is weggelegd voor de wetenschap. Save the date: zaterdag 22 januari van 2 tot 3 uur is de online première!
  • We leggen de focus op online. We werken aan het vullen van de website en investeren daarnaast de komende periode extra in onze social-kanalen. Zo wordt steeds meer redactionele informatie over de 365 dagonderwerpen, het ESOF-congres, de European Union Contest for Young Scientists en alle andere programmaonderdelen online toegevoegd. 
  • Met uitzondering van online activiteiten worden alle dagactiviteiten van Kennis door de Wijken verplaatst naar andere data in 2022. Op de website blijft de informatie bij het bijbehorende dagonderwerp beschikbaar, waarbij we vermelden dat de activiteit wordt verplaatst. Zodra er een nieuwe datum is gevonden wordt deze toegevoegd aan de website.
  • Radio Weetlust, de lokale radiouitzending rondom alledaagse wetenschap, begint op 1 januari. Elke ochtend tussen 8 en 9 uur zijn we te horen via Sleutelstad FM (107,5 FM).
  • Het verspreiden van de scheurkalenders via bibliotheken en markten in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten gaat (waar toegestaan) door. Wil je een scheurkalender ophalen? Check hier de afhaalpunten.
  • Organiseer je een activiteit in het kader van Leiden2022 en heb je nog geen QR-logo? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan bij h.riekerk@leiden2022.nl. De bijbehorende toolkits kun je downloaden via:  Huisstijlhandboek | Leiden2022

We verheugen ons op de start van Leiden European City of Science 2022. Graag willen we alle betrokkenen bij de totstandkoming van dit bijzondere wetenschapsjaar van harte bedanken en in het bijzonder onze Founding Partners: Universiteit Leiden, LUMC, Hogeschool Leiden en Gemeente Leiden. Met steun van vele partnerorganisaties, stakeholders en individuele bijdragen hebben we in korte tijd een wetenschapsfestival van 365 dagen voorbereid, en we zien er naar uit om dat het komende jaar met zoveel mogelijk mensen te delen. Hartelijk dank voor jullie inspiratie, inzet en steun in de afgelopen periode!

Het team van Leiden European City of Science 2022 wenst wij jou fijne feestdagen toe.

Veel geluk, gezondheid én nieuwsgierigheid in 2022!