Postzegels plakken

Eind 2010 stond het te koop. Huis met bedrijfspand aan de Carneoolstraat 42. De vraagprijs was toen 648,000 euro. Voor het woonhuis was wel belangstelling. Dat was snel verkocht, maar dan zonder bedrijfspand. In de buurt was wel wat belangstelling voor opslag van campers, caravans en dergelijke. Maar de prijs voor het bedrijfspand was toen te hoog.

Geen woningbouw

Vanaf toen af bleef het pand verhuurd voor opslag. De gemeente wilde toendertijd niet meewerken aan het omzetten van het bestemmingspan van bedrijfsgebied naar woningen. De situatie bleef zo’n 10 jaar zoals die daarvoor al bestond.

Nieuwe tijden

Onlangs dook het pand op in het lijstje van vergunningsaanvragen dat de gemeente wekelijks publiceert in de Stadskrant. Navraag leert dat er nu een ambitieus plan ligt voor vier woningen. Uit de stukken blijkt dat er vooraf overleg is gepleegd met de gemeente en die schatte de kans op succes op een vergunning nu hoog in.

Weer een postzegeltje grond gewonnen voor woningbouw!

Ger Koper