Hoge Mors marathon uitgelopen

Tjongejonge, dat was een hele klus. Twee avonden in de week tenminste 2 uur gekluisterd zitten aan het beeldscherm, 3 weken lang. En dan hoefde ik alleen maar te kijken en te luisteren.

Nee, dan het projectteam. Petje af daarvoor hoor! Telkens weer paraat om te presenteren en wat voor vraag dan ook te beantwoorden. Ik weet niet of ik wel zo vriendelijk zou blijven bij sommige van die vragenstellers! Maar als de discussie dan al te verhit dreigde te worden werd er een persoonlijke afspraak gemaakt met de betreffende personen. Prima hoor!

Discussie was er wel, maar eigenlijk niet zo veel over het project zelf als je zou verwachten. Het ging vaak over het waarom van de herinrichting, de parkeerregulering, de groenvoorziening en zo meer. Tja, dat is natuurlijk beleid van de gemeente. In feite kan het team daar niets méér over zeggen. Toch probeerden ze dat netjes en helder over te brengen.

Ook veel vragen gingen over handhaving zoals bijvoorbeeld auto’s die over het fietspad bij het Diamantplein rijden. Of groenonderhoud dat niet of juist te drastisch gebeurt. Bijzonder was dat het team al die klachten netjes noteerde en beloofde ze door te spelen naar de betreffende afdeling.

Kortom, het was een voorbeeldige participatieronde. Alle lof voor het projectteam.

De presentaties van de avonden en bijbehorende notities en reacties kunt u nalezen op doemee.leiden.nl Tot 27 februari kunt u daar ook uw reacties kwijt. Maar u kunt het team ook gewoon bereiken met e-mail naar hogemors@leiden.nl of bellen met Tamara Weber, omgevingsmanager van dit project, tel. 14071 – keuze 4 (ma t/m vr 8:30 – 17:00 uur) 

Ger Koper