Wel of niet een bruggetje

Dat was gisterenavond tijdens de informatieavond over de plannen met de Verbeekstraat het onderwerp dat telkens opnieuw terug kwam. Het bruggetje stond dan ook op heel veel plaatjes. Zo ook op bijgaand plaatje, gemerkt met een 2. Het beruchte bruggetje verbindt de Bockhorst met het Verbeek-terrein ongeveer halverwege de van Ravelingenstraat.

Dat de bewoners van Bockhorst dat bruggetje niet willen is al heel lang bekend. Zij zijn beducht voor de parkeeroverlast die het gevolg zal zijn. Er komen immers veel mensen in de nieuw/ombouw aan de Verbeekstraat – en in Plesmanlaan 100 – wonen. Er komen alleen inpandige parkeerplaatsen en een paar plekken voor bezoekers. Er zal dus altijd een tekort aan parkeerplaatsen zijn. Dan kan het makkelijk zijn om in de Bockhorst te parkeren en dan via het bruggetje naar huis te gaan.

De mensen die aan de Verbeekstraat wonen willen juist wel het bruggetje. Volgens de gemeente zijn er ook mensen uit Schouwenhove die het graag zouden gebruiken voor een rondwandelingetje. Er was helaas niemand uit Schouwenhove om dat te bevestigen of te ontkennen.

Ook beargumenteerde de gemeente dat het een verbinding gaf van de Bockhorst naar het Kweeklustpark. Dat is echter wel een heel gezocht argument want de beste verbinding is direct via de Louis Elsevierstraat naar het dierenparkje.

U kunt de presentatie terugvinden op doemee.leiden.nl. Daar wordt overigens duidelijk aangegeven dat het bruggetje nog onderwerp van onderzoek is. Er is dus nog hoop voor de bewoners van de Bockhorst.

Ger Koper