Inzamelingsactie ROC Mondriaan Vondellaan voor het Glazen Huis

ZPO.3SA, een 1e jaars klas verpleegkunde op het ROC Mondriaan aan de Vondellaan, doet mee aan een actie voor het Glazen Huis. Het Glazen Huis is een initiatief dat enkele dagen voor kerst wordt opgezet door bekende Nederlanders om zoveel mogelijk geld op te halen voor een specifiek doel. Dit jaar is dat voor stichting ALS Nederland.

ALS ( Amyotrofische Laterale Sclerose) is een ziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen steeds minder goed aankomen bij de zenuwen en spieren, waardoor deze uiteindelijk 1 voor 1 uitvallen. In Nederland leven er 1500 patiƫnten met ALS, overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van ALS en krijgen 500 mensen de diagnose van ALS.

Over de oorzaak van ALS is nog weinig bekend, een geneesmiddel is er helaas nog niet. Na de eerste symptomen van ALS leven patiƫnten gemiddeld nog 3 tot 5 jaar zonder een verdere toekomst.

De studenten zullen thuis bij familie/vrienden/kennissen en buren proberen zo veel mogelijk geld proberen op te halen doormiddel van:

  • Uitlaten honden
  • Verzamelen lege flessen/blikjes
  • Donaties vragen door bij mensen langs te gaan
  • Bakken en verkopen van dingen

Op school ( ROC Mondriaan College, Vondellaan) zullen zij op dinsdag 19 december verschillende activiteiten organiseren om nog meer geld op te kunnen halen voor Stichting ALS Nederland om meer onderzoek mogelijk te kunnen maken.

Deze activiteiten zijn:

  • Verkoop van verschillende soorten eten/drinken
  • Hardlopen/Sponsorloop 5 km
  • Organiseren van kerstmarkt

De studenten zullen tussen 20 en 22 december 2023 het opgehaalde bedrag overhandigen aan het Glazen Huis in Nijmegen.