Peen en Ui helpt bewoners met plannen voor Leiden!

Wist u al dat er allerlei mogelijkheden zijn om de stad zelf beter te maken? Zo maken verschillende bewoners van Leiden de stad al beter door het organiseren van ontmoetingsactiviteiten in de wijk, of door het ontwikkelen van een buurttuin. Sommige bewoners nemen zelfs de verantwoordelijkheid voor hele wijkherzieningen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor bewoners om te helpen bij het realiseren van goede plannen. Vooral financieel zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Toch is het best ingewikkeld om een mooi idee uitgevoerd te krijgen.


Peen en Ui werkt al geruime tijd samen aan buurt en stad projecten. In al die projecten hebben we veel geleerd over hoe je plannen kunt realiseren. Tijdens die verschillende projecten ontmoetten ze veel andere bewoners met goede plannen voor de stad. Hoe mooi zou het zijn als we al die goede idee├źn kunnen uitvoeren!

Daarmee wilden we aan de slag. Op basis van hun eigen ervaringen en die van anderen ontwikkelde Peen en Ui een methode om mensen met goede plannen te helpen: de methode Samen aan de Stad.

Met Samen aan de Stad helpen we je jouw idee te delen met zoveel mogelijk andere bewoners en de relevante professionals uit de buurt.

Dankzij Fonds 1818, de gemeente Leiden, Druckerfonds en WOZfonds kun je nog tot het einde van dit jaar gratis mee doen met het Samen aan de Stad traject.

Dus heb je een super idee voor de stad? Of ben je al een tijdje met je buren aan de slag, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Doe dan met ons mee! Stuur een mailtje naar info@peenenui.nl, dan nemen we contact met je op.

Meer informatie is ook te vinden op de webstek van peen en ui.