Wat gaat er gebeuren met de Engelbertha Hoeve?

Restaurant De Engelbertha Hoeve was tot mei dit jaar in handen van de horecaondernemers Aldo en Diny Arslanagic. Na 30 jaar met veel plezier hun restaurant gerund te hebben, waren ze op zoek naar opvolgers. Dat lukte helaas niet en daarom informeerde het Leidse aannemersbedrijf DuPrie of Stadsherstel Amsterdam zich wilde inzetten voor het behoud van de monumentale boerderij en omdat het werkgebied van Stadsherstel Amsterdam onlangs is uitgebreid naar 45 kilometer rondom de stad Amsterdam, lijkt dit een goede kans. 
Stadsherstel Amsterdam is een restaurerende organisatie met meer dan 60 jaar ervaring en zij heeft meer dan  600 panden in en om Amsterdam gered. Zij is er trots op dat dit bijzondere monument straks haar eerste eigendom in Leiden zal zijn.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 3 september aanstaande is in de Engelbertha Hoeve van 19:30  uur tot 20:30 uur een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners. Projectleiders Ruth van de Puijl en Gijs Hoen zullen namens Stadsherstel Amsterdam vertellen over de mogelijke plannen voor de monumentale boerderij. Het idee is dat de boerderij herbestemd wordt tot woningen. Hierbij worden de historische onderdelen behouden en de bouwkundige structuur hergebruikt. Geïnteresseerd? Meld u voor vrijdag 30 augustus aan via restauratie@stadsherstel.nl, met in het onderwerp ‘bijeenkomst Engelbertha Hoeve’.

Ook leuk om te melden dat tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september aanstaande de boerderij tevens kan worden bezocht. Aanmelden is hiervoor niet nodig. Vrijwilligers uit Leiden vertellen dat weekend meer over de historie van het pand en geven een korte rondleiding.