Ambitiedocument Diamantplein aangenomen door gemeenteraad

Gisteren is tijdens de gemeenteraardsvergadering het ambitiedocument voor de herontwikkeling van het Diamantplein aangenomen. Zoals de wethouder daarbij terecht opmerkte is nu het initiatief aan de drie onderfnemers: de eigenaar van het winkelcentrum Diamantplein die het wijkwinkelcentrum wil opknappen, de eigenaar van Opaalstraat 1-5 die starters- en zorgwoningen bouwen wil voor de sociale huursector en de initiatiefnemer van Robijnstraat 4 die koopappartementen wil bouwen voor het middensegment en daarnaast het plan heeft om de begane grond in te vullen met maatschappelijke (zorg)functies.

De discussie ging daarom voornamelijk over zaken die de gemeente wel kan beïnvloeden zoals de bijvoorbeeld de hoeveelheid starterswoningen. Er werd de twijfel uitgesproken of de eigenaar van het winkelcentrum uiteindelijk mee gaat werken en de wethouder werd dan ook op het hart gedrukt hierop toe te zien.