Geen ‘blackspots’ in de Mors

Gisteren meldde Sleutelstad de resultaten die met ADAM, een Automatische Data Artikel Machine van RTL, verkregen konden worden voor de gemeente Leiden en omgeving. Het programma verwerkt de gegevens over verkeersongelukken van alle Nederlandse gemeenten over de laatste drie jaar en “maakt en schrijft” als je dat wilt een standaard nieuwsartikel.

Wij vroegen ons af hoe dat zat voor de Mors en maakten een schermfoto voor u. Er blijken geen ‘blackspots’ te zijn en zelfs geen plaatsen waar in de afgelopen drie jaar een verkeersongeluk met dodelijke afloop is geweest. Wel zijn er wat lastige verkeerssituaties in de wijk maar de meeste er van kennen we wel.

Als we de kaart eens goed bekijken komt er toch wel iets vreemds tevoorschijn: bij de ingang van Holiday Inn zouden al 5 verkeersongelukken zijn geweest in de afgelopen 3 jaar. Dat is wel veel voor zo’n relatief verkeersluwe plek. Wellicht dat hier ook McDonald-terrein bij betrokken wordt?