NEE-NEE-sticker blijft: plak een sticker!

De gemeenteraad heeft definitief besloten om niet het systeem van Amsterdam en eerder Utrecht over te nemen waarbij een stickerloze klep betekent: geen reclamefolders en geen huis-aan-huis-kranten. Dat systeem beoogde de papierafvalberg te verkleinen. Maar er zijn ook bij-effecten, zoals dat de bezorging van het wekelijkse blad met gemeentenieuws veel minder effectief zou zijn.

Een geheel onbestickerde brievenbus houdt voortaan in dat er geen reclamefolders op de mat mogen ploffen, maar wel weekkranten. Wie die ook niet wenst te ontvangen, moet een NEE-sticker opplakken of de huidige NEE-NEE-sticker laten zitten. Wilt u toch reclamefolders, dan moet u een JA-sticker plakken.

Morsbewoners willen, ondanks de NEE-NEE-sticker toch het wijkmagazine ontvangen en zullen daarom een Morsetekens-JA sticker op de brievenbus bij moeten plakken. U kunt de stickers krijgen bij Raaphorst, buurthuis Morschwijck, Deksels en fietsenhandel van Polanen. Lukt dat niet, dan kunt u bij info@morsetekens.nl terecht.