Tijdelijk Flexbewoning Radiusgebouw

De eigenaar van het gebouw aan Opaalstraat 3-5, waarin vroeger de stichting Radius gevestigd was, wil het gebouw slopen en nieuwbouw realiseren. Maar voordat dat kan zal nog wel een jaar of twee duren. Omdat het gebouw anders lang leeg zou staan heeft de eigenaar de organisatie Divorce Housing in de hand genomen om zo een geschikte tussenoplossing te realiseren. Daardoor hoeft het gebouw niet leeg te staan en komt er tijdelijke huisvesting voor mensen die te maken hebben met scheiding of relatiebreuk. Het organiseren van tijdelijke bewoning volgt de stimuleringsaanpak Flexwonen van minister Ollongren die inspeelt op het mogelijk maken van tijdelijke bewoning in gebouwen zoals kantoren, scholen en andere gebouwen.

Het zou gaan om 39 kamers met gedeelde voorzieningen voor wassen en koken, onzelfstandige woonruimten. Er zijn 12 parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein en dat voldoet met een verhouding parkeerplaatsen/bewoners van 0,31 ruimschoots aan de beleidsregels voor parkeren die gelden in Leiden. Er is ook een af te sluiten fietsenstalling.

De aanvraag voor (tijdelijk) afwijken van het bestemmingsplan is 27 november 2019 ingediend.

Notitie: in een eerdere versie van dit bericht werd ten onrechte Winnersway genoemd.