WORLD CLEANUP DAY 2020: doet de Mors mee?

Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon. Voor scholen is het overigens op woensdag 16 september.

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Maar hoe ruim je op tijdens een pandemie? Ook tijdens World Cleanup Day staat ieders gezondheid natuurlijk voorop! En daarom wordt iedereen gevraagd zich te houden aan de corona preventiemaatregelen. Lees hier hoe dat tijdens een opruimactie kan worden gedaan.

In Leiden zijn verschillende initiatieven, maar nog niet in de Mors. Wie pakt die kans?