MORSLINT is geen ‘excuus truus’ !

Ze zei het echt, wethouder Van Delft, in de commissievergadering Stedelijke Ontwikkeling van 30 maart jl:

De reden dat er acht hoog gebouwd moet worden op de locatie van het Denksportcentrum is omdat ze het Morslint door wil trekken naar het Granaatplein. Daarom moet de rooilijn voor nieuwbouw op die locatie gelijk getrokken worden met die van het gezondheidscentrum en de apotheek. Een kleiner bouwoppervlak in combinatie met de kosten voor een ondergrondse garage betekent dat er acht etages worden gebouwd i.p.v. vier.

Leuk bedacht, maar denkt de wethouder nu echt dat wandelaars de bocht rond het gebouw op de Robijnstraat 4 niet kunnen nemen? Stichting Morslint en eerder betrokken bewoners houden niet van recht praten wat krom is en zeker niet wanneer ons eigen bewonersinitiatief voor het Morslint als reden voor hoogbouw wordt genoemd!

 Als enige wezen de raadsleden Siwpersad en Kersten op de opgetreden ‘participatie moeheid’ in de wijk. Ook dat zag de wethouder anders. Dat er geen reacties uit de wijk waren gekomen op de Kadernota voor het Diamantplein bewees toch dat de participatie goed was verlopen?

Puf, zucht, we hebben maar weer eens uitgelegd hoe we de afgelopen jaren de participatie hebben ervaren. Zie onze Open Brief

Koen Wessels, Jan Bootsman, Rien Leijdekker, Daniëlle de Zwart en Bea Hoogheid

Foto van uitzicht vanaf boven het winkelcentrum met ingetekende nieuwbouw.