Hij zei het echt …

Een paar dagen geleden kopte Sleutelstad.nl met “Leidse schuld verlagen? Dan schrappen in top vijf grote projecten!“. Het ging om een uitspraak van wethouder Dirkse toen hij gevraagd werd naar de oplopende schulden van de gemeente. Volgens Dirkse kan een nieuw stadsbestuur daar eenvoudig verandering in aanbrengen door bepaalde besluiten terug te draaien. Hij noemde als voorbeelden onder andere de Leidse Ring Noord en het vervangen van rioleringen. Hij voegde er nog toe dat het geen zin had om kleinere projecten, zoals cultuur van één miljoen, te schrappen.

Demotiverend

Je zal daar als gemeente-ambtenaar maar druk aan bezig zijn. Zoals gisteren bij de puzzelbijeenkomst op het Granaatplein. Nota bene in de avonduren was men daar om te praten met de buurt over de herinrichting van het Granaatplein in het kader van het rioeleringsproject. Of als wijkbewoner, zoals mensen van SOS Mors, die zich inspanden om een betere vormgeving van het kruispunt van Plesmanlaan en Vondellaan te bewerkstelligen. Dat was voor de Leidse Ring Noord.

Naluisteren

Je kan je haast niet voorstellen dat een wethouder zich zo ongenuanceerd zou uitlaten. Maar zoals u zelf kunt beluisteren op het filmpje met het interview met Dirkse: hij zei het echt!

Ger Koper