Denksportcentrum zoekt vrijwilligers

Deze week kwam het verrassende bericht dat de verkoop van het Denksportcentrum niet doorgaat. Reden voor ons om bij het bestuur van de stichting Denksportcentrum eens te vragen naar hun plannen voor de toekomst. Daar zijn wij als buurtbewoners toch wel nieuwsgierig naar. We krijgen een uitgebreid antwoord van André America, de voorzitter:

Jawel je hebt het goed gelezen: we mogen in de Morsbuurt blijven. Wellicht heb je in het verleden gehoord dat het vorige bestuur, die het Denk Sport Centrum (DSC) 19 jaar hebben gerund, ruim 3 jaar geleden hebben besloten om de handdoek in de ring te gooien en het DSC te verkopen. Ze kregen de exploitatie al jaren niet rond. Dit is mede de oorzaak dat er zoveel achterstallig onderhoud aan het gebouw is. En dat het nieuwe bestuur de afgelopen 3 jaar op zoek is geweest naar nieuwe huisvesting was natuurlijk ook niet bevorderlijk voor het onderhoud van het verkochte pand.

Nieuwe plannen

Gelukkig is de verkoop van de baan en we zijn nu dan ook bezig met geld en vrijwilligers te zoeken om de binnen- en buitenkant weer op te knappen. Voor de buurt is waarschijnlijk de buitenkant het belangrijkst, en zo snel als we de vrijwilligers gevonden hebben zullen we beginnen met het schoonspuiten van het pand, de fietsenstalling snoeien, en het houtwerk van een nieuw kleurtje te voorzien.

Verhuur

Op de grotere vlakken gaan we de diverse denksporten uitbeelden. De lamellen gaan weg waardoor en een meer open inkijk in het gebouw ontstaat. Binnen krijgen we nieuwe vloerbedekking, een nieuw licht plan en nieuwe kleuren. We hopen dan ook met deze nieuwe uitstraling onze ruimte overdag te kunnen verhuren aan bijvoorbeeld buurtverenigingen voor bijeenkomsten of vergaderingen.

Wij zouden ook graag dagactiviteiten organiseren, denk bijvoorbeeld aan klaverjassen, kortom van alles is mogelijk. Ik hoop dat de buurt hier veelvuldig gebruik van gaat maken.

Vrijwilligers gezocht

Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die voor deze activiteiten het DSC zouden willen openen en aanwezig kunnen zijn. Een soort van beheerder zeg maar, dus zit je thuis en wil je af en toe iets om handen hebben kom ons helpen!!

Wij hopen op een prettige samenwerking met de buurt.

Met Vriendelijke Groet,

André America