Praatje Pot: dé gezelligste warme maaltijd

Ervaar hoe lekker en leuk het is om maaltijden te ontvangen van een thuiskok uit de buurt door je tussen 1 en 15 juni aan te melden voor een gratis proefmaaltijd tijdens Praatje Pot, een initiatief van Stichting Thuisgekookt.

Hulp bij de warme maaltijd

Voor ouderen, mensen met een fysieke uitdaging of mensen die spaarzaam moeten omgaan met hun energie kan zelf koken iedere dag opnieuw een opgave zijn. Een derde van de ouderen die thuis blijft wonen, heeft moeite met de dagelijkse handelingen in huis, zo blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS. Stichting Thuisgekookt koppelt al tien jaar juist deze mensen aan enthousiaste thuiskoks in de buurt die met liefde een portie extra voor hen koken. Zo hoeft een oplossing niet enkel te worden gezocht in kant-en-klaar maaltijden of de hulp van naasten, maar kan dit worden aangevuld met maaltijden van een buurtgenoot.

Praatje Pot

Laagdrempelig een keer proberen of maaltijden krijgen van een buurtgenoot ook bij jou past, dat wil Stichting Thuisgekookt bereiken met de Praatje Pot campagne. Ook Jaap was na een proefmaaltijd helemaal overtuigd en ontvangt nu al 8 maanden maaltijden van Steffie: “Ik was op zoek naar meer variatie in mijn eetpatroon. Steffie kookt lekkere gerechten en vegetarisch. Dat is ook nog eens goed voor het milieu! Steffie is heel positief ingesteld en altijd vrolijk. Daardoor beleef ik mijn leven met een lichamelijke handicap weer wat positiever. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer buiten mijn geijkte netwerk durf te treden.”

Tien voordelen

Tijdens Praatje Pot staan de tien voordelen van een thuiskok centraal: vers, gevarieerd, op maat, veilig, goedkoop, thuisbezorgd, gezellig, vrijblijvend, duurzaam en zelfstandig.

Meld je aan!

Aanmelden voor Praatje Pot kan tussen 1 en 15 juni 2022 via thuisgekookt.nl/praatjepot of door te bellen naar 085-0608768. Een medewerker spreekt in een intakegesprek uitgebreid je wensen door zodat we kunnen zoeken naar de meest passende thuiskok. Als de proefmaaltijd achter de rug is, nemen we opnieuw contact op om de ervaringen door te nemen. Er kan dan gekozen worden voor een vaste afspraak met de thuiskok, kennismaken met een nieuwe thuiskok óf het bij de proefmaaltijd te laten.

Krista