Turkoois: 62 parkeerplaatsen voor 135 woningen?

Gisterenavond sprak de gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling over het bestemmingsplan voor de nieuwbouw aan de Turkooislaan 131. Heeft u ook gekeken? Zo niet, dan kunt u dat hier alsnog doen. U ziet dan wijkgenoot Ruart Jagt die de commissie toespreekt en er op wijst dat er in het plan gegoocheld wordt met parkeerdrukcijfers. De daaropvolgende discussie was verward. Aan het eind bleek een deel van de commissieleden niet meer te weten waar het andere deel het over had! De conclusie was dat Partij Sleutelstad bij de gemeenteraad volgende week een wijzigingsvoorstel zal indienen.

Waat gaat het over?

Volgens de Leidse parkeernorm moeten er voor de 135 woningen 82 inpandige parkeerplaatsen komen. Volgens een bizarre redenatie mogen daar 28 van langs de openbare weg komen. Een schamele 62 komen dan op het eigen terrein. Naar het inzicht van velen véél te weinig.

Want er komt in de hele Hoge Mors – dus ook op de Turkooislaan en in de directe omgeving – betaald parkeren. Bewoners van Turkoois – zoals het gebouw komt te heten – hebben volgens de Leidse regels geen recht op een parkeervergunning. De mensen die in Turkoois wonen, in sociale woningbouwwoningen, zullen dus fors moeten betalen om hun auto te kunnen parkeren.

Wat nu?

Partij Sleutelstad zal de gemeenteraad vragen het plan aan te passen zodat er in ieder geval 82 parkeerplaatsen beschikbaar komen. Hoe dat afloopt zullen we volgende week donderdag 7 juli zien. Mocht besloten worden het plan niet te wijzigen, dan is het nog maar de vraag of zij over een paar jaar daadwerkelijk parkeervergunningen kan weigeren aan mensen die bijvoorbeeld een auto nodig hebben voor hun werk.

Ger Koper