College Proefpersonen in Schouwenhove

Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert het college Proefpersonen: hoe werkt onderzoek? Je hebt vast weleens ‘Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek!’ voorbij zien komen. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Hoe verloopt onderzoek naar mensen? In het verleden zijn er hele interessante onderzoeken gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een experiment waaruit blijkt dat mensen geneigd zijn hun eigen mening over boord te gooien om bij een groep te horen. In dit college duikt Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan in een aantal bijzondere onderzoeken uit het verleden. Ook wordt er gekeken naar huidige onderzoeken. Waar moet een onderzoek bijvoorbeeld allemaal aan voldoen? Hoe makkelijk is een onderzoek te manipuleren? En wie of wat zijn proefpersonen eigenlijk?

Tijdens het college vertelt psychologie student Sterre u alles over proefpersonen en onderzoek.

Who Knows?

Sterre studeert psychologie aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze vindt het leuk om naast haar studie ook veel andere dingen te doen. Zo geeft zij trainingen aan middelbare scholieren. Ze deelt haar passie voor psychologie, het brein en onderzoek ook graag met jou! 

Locatie: Schouwenhove 27 2332 DP Leiden. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk.

Tijd: 19.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 18.30)

Entree: Gratis. Er zijn 25 plekken beschikbaar. Inloop is mogelijk, maar wil je alvast een plekje reserveren? Dat kan via deze link. 

Deze activiteit is Nederlandstalig. De doelgroep van het college is 65+, maar iedereen is welkom! 

Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) streeft naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Om hieraan een impactvolle bijdrage te leveren, organiseren zij interactieve seniorencolleges, gegeven door studenten.

Hun activiteiten zijn cognitief uitdagend en verbinden generaties met elkaar door middel van het delen van kennis. Want persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.