Hoezo op- en afritten Ommedijkseweg dicht?

Eerder meldden wij dat de op- en afritten naar de A44 bij de Ommedijkseweg in september dichtgaan. We hadden het toen over de verkeersdrukte die dat zou kunnen opleveren.

Als je wat vaker in de buurt komt dan valt het je op dat er wel degelijk nieuwe op- en afritten komen. Waar zijn die dan voor? Op de website van de Rijnlandroute staat de kaart van het hele traject. Maar juist op het betreffende stukje staat een blokje met A44 er op. Wat verder zoeken bracht ons bij een kaartje dat geplaatst was op de website van de projectontwikkelaar die de Toekantoren wilde bouwen. Die Toekantoren is een paar jaar geleden weggestemd door de gemeenteraad. Maar de website is er nog wel, de projectontwikkelaar onderzoekt kennelijk nog steeds de mogelijkheden.

Uit dat kaartje blijkt, dat die op- en afritten zijn voor de weg die via de tunnel naar de A4 leidt, de nieuwe N434. Over goed twee jaar kun je daarlangs naar de A4. Het idee is immers om de N44 door Wassenaar naar den Haag te ontlasten. De komende jaren dreigt de afsluiting van de op- en afritten toch echt voor meer overlast te gaan zorgen!

Ger Koper