Bekend bordje?

Herkent u dit straatnaambordje? Je moet wel even goed kijken maar dan zie je het. Op het bordje staat duidelijk het begin van de naam: Saffierstraat. Gezien de achtergrond kon het wel eens bij het Crescendoterrein zijn. Even dachten we aan een actualiteit, immers het bijbehorende artikel op de website van het Leidsch Dagblad gisteren ging over vuurwerk. Maar zo actueel kan het niet zijn wist een van ons. De lantaarnpaal is grijs terwijl recent alle lantaarnpalen, ook in de Saffierstraat, allemaal somber zwart zijn geschilderd. Het zal van een tijd geleden zijn.

Verfrommeld

Maar hoe komt zo’n bordje er zo verfrommeld uit te zien. Zou er een vrachtwagen tegenaan gereden zijn? Het is per slot van rekening een opstelplaats voor vrachtwagens daar. Maar een van ons wist dat die oude bordjes een opstaande rand aan de achterkant hadden waar je een rotje in kon leggen. Omdat het dan klem zat kon het bij explosie het hele bordje ru├»neren. We vroegen nog of hij ervaring had maar die vraag ontweek hij.

Wanneer

Nu is alleen nog de vraag wanneer dan de foto gemaakt is. In de krant van vandaag staat hetzelfde artikel. Daar staat dat het een archieffoto is van de bekende fotograaf Hielco Kuipers. We zullen het hem eens vragen. Of weet u het?

Ger Koper