Veel auto-inbraken in Leiden?

Op de Leidse pagina van indebuurt komen vaak interessante wetenswaardigheden over onze stad aan de orde. Maar af en toe laten de auteurs van de stukjes een steekje vallen. In de vorige Morsetekens, van september 2021, beschreven we de auto-inbraken in de Mors. In dat artikel stelden we een andere presentatie voor die meer met de werkelijkheid kan stroken.

Op 11 december kwam er weer een artikeltje over auto-inbraken en vanzelfsprekend trok dat de aandacht. Nu ging het er om dat oktober dit jaar de meeste auto-inbraken zouden zijn gepleegd. Het artikel is voorzien van een plaatje waarin je je stad kon aanklikken en dan kreeg je de het totale aantal auto-inbraken van januari tot en met oktober van dit jaar in vergelijking tot vorig jaar. Ook is er een kader waarin je de naam van je stad kan invullen en dan komen de aantallen opgesplitst per maand.

Met ging uit van gegevens die aangeboden werden op de website van de politie zelf. In de hoop daar ook gegevens per wijk te vinden bekeken we die gegevens. Die wijkaantallen waren er niet maar wat wel meteen opviel was dat de getallen per stad niet overeenkwamen met die op de website. Voor oktober staat er in het kadertje op de website 18(18), dus 18 in 2021 en 18 in 2020. Bij de politiegegevens vinden we 14(8).

Natuurlijk hebben we indebuurt gevraagd om een reactie, maar die kwam niet. Dat is opmerkelijk want met de correcte gegevens is ook de conclusie van het artikel correct! Mocht er nog een reactie komen dan zullen we die onder dit artikel plaatsen.

Ger Koper