Asfaltwerkzaamheden voorjaar 2018

Geachte heer, mevrouw,

Op maandag 12 maart start de gemeente Leiden met groot onderhoud aan het asfalt op de Muiderkring, de Jacob Catslaan, de Jan Luykenlaan en de Cruquiuslaan. De werkzaamheden worden in vier fases uitgevoerd. Zo blijven alle woningen tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden half mei afgerond.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het asfalt op de rijbaan en het vernieuwen van de stoepranden, gedeeltes van de trottoirs en goten langs de weg.
Verder zullen er een aantal aanpassingen plaatsvinden zoals het verwijderen van de twee bussluizen. Deze bussluizen worden regelmatig kapotgereden. De bussluis in de Jan Luykenlaan wordt vervangen door een asfaltdrempel. De drempel in de Muiderkring wordt verwijderd. Hier komt niets voor terug omdat de bocht vlak achter de drempel het verkeer al voldoende afremt.

Fasering
De eerste dag (frezen) en de laatste dag (asfalteren) van elke fase is de weg afgesloten voor alle verkeer (incl. bus).
De dagen daartussen is de weg geopend voor bestemmingsverkeer en bus. Verkeersregelaar leiden het verkeer langs het werk. Fietsers worden gedurende het hele werk omgeleid met borden.

Bereikbaarheid
De fietsroute over de lage Morsweg blijft gedurende het gehele werk geopend. Verder wordt er nog voor fietsers een omleidingsroute ingesteld via het fietspad langs de Plesmanlaan. Houdt u er rekening mee dat u uw huis met de auto via een andere route moet bereiken. Dit wordt aangeven met borden. De parkeergelegenheid bij uw woning blijft altijd bereikbaar.
Voor alle fases waarin de weg is afgesloten wordt er een taxibusje ingezet voor de bereikbaarheid van flat Schouwenhove.
Huisvuil kan op de gebruikelijke plekken aangeboden worden.

Meer informatie
Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 071-516 54 14 keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Joost Verhaar
Afdeling Stadsingenieurs